Redevelopment in Lanzada

year: 2012// location: Lanzada (SO), Italy // type: Competition Redevelopment of Lanzada city centre: public spaces, school complex and civic centre  1st Prize // client: Comune di Lanzada// team: G²Z with Paolo Agostini, Massimo Bellotti, Tommaso Cecchetti, Daniele Ceppi, Dabra Tettamanti //Urban regeneration in little alpine mountain town consisting in public spaces connected to historical itineraries, underground parking, civic centre “LAPA” (library, auditorium, gymnasium and dance laboratories); renovation internal spaces of local stone museum, spaces for alpine elders association; two different hypothesis of primary school  according to anticipation of local instructional policies.

  • South view hypotesis 1 (7 classes)
  • South view hypothesis 2 (15 classes)
  • West view from public space hyp 1
  • West view from public space hyp 2
  • North view exstisting school
  • North view LAPA civic centre
  • Town Hall "Casa Comunale" and school hyp1
  • Site Plan
  • South plan hyp 1
  • Plans and sections
  • Terrace hyp1
  • Gymnasium and school court in hyp 2
  • School interios hyp 2
  • School interios hyp 2
  • Lanz_14b
  • Facade School hyp 1
  • Lanz_9b
  • Lanz_9c
  • Lanz_9d
  • Model hyp 1
  • Model hyp 2
  • Model hyp 1 north side
  • M_hp1_b_web
  • LAPA civic centre function scheme
  • LAPA and school volume scheme
  • LAPA and school volume scheme
  • Lanz_8b
  • Plan at public square level hyp 1
  • Plan at LAPA entrance level hyp 1
  • Plan at public square level hyp 2
  • Plan at LAPA entrance level hyp 2