Piazza Brunelleschi Firenze

year: 2005// location: Firenze, Italy // type: Concept, Competition// client: Università degli studi di Firenze// team: G²Z (Salvatore Guzzo | Elisa Zucchini) // Ideas competition for refurbishing of Piazza Brunelleschi in Florence, square with multistorey carpark, and Central Humanistic Library in the complex of S. Maria degli Angioli Convent

  • View toward Library  (Convent S. Maria degli Angioli)
  • View toward Brunelleschi's Rotonda Santa Maria degli Angioli
  • View toward the Brunelleschi Dome
  • Under-court plane
  • Main Floor
  • Sections on court
  • Maquette top view
  • Bru_m3
  • Maquette detail on main library reading room
  • Library entrance
  • Library vestibulum and bookshop
  • Main Court over main reading room
  • Main cloister
  • Bru_x1